Volkan Gürbüz

20180704_184307

Erasmus staj programi ile Berlin’e geldim ve yaklasik 1.5 aydir buradayim programim Eylul sonu itibariyle sona erecek.Yazilim Muhendisligi bolumundeyim ve Mobil Yazilim Gelistirici alaninda staj gormek icin geldim.

Berlin oldukca guzel bir sehir, sizin de bildiginiz uzere gecmisin oldukca yuklu bir tarihini barindiriyor.  Mesela ruhlari dolasir sokaklarinda sehrin, tarihin anilarini, her bir kaldirim tasinda izlerini gorebilirsin. Zamanin bu kadar cok degiskenlik gosterip anilara sigmasina sasirmistim… Oldukca guzel park ve yesilliklere sahip. Doga ile ic ice oldugumuz zamanlar oldukca fazla… Mutlaka gezilip gorulesi yerler listesine eklenmesi gereken bir sehir. 
 
Staj deneyimlerim ise aslinda pek iyi gitmiyor, nedeni tamamiyla calistigim yer ile kaynakli. Calisacagim alan disinda baska bir alan uzerine calisiyorum ve buna zorlaniyorum. Ayrica diger stajerler de bu sekilde calisiyor. Hic birisi ne yazik ki memnun degil. Bu sorunu cozmek icin calisiyoruz suan. Ve Gulsen Dirik arkadasim ile de ayni yerde calisiyoruz ayni sorunlardan o da muzdarip.  Fakat tabi Almanyanin calisma kulturunu ve sistemini disardan bile hissediyorsunuz ve neden basarili olduklarini daha net anlayabiliyoruz. (Biz ofiste hissedemesekte… ) O sistemin parcalarini kendimize endekslemeye calisiyoruz.